Sosyal Medya

Güncel

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den şifreli MİT TIR’ları mesajı

MİT TIR’larının iddianamesinde Teröristbaşı Fetullah Gülen’in 15 Temmuz’dan 7 ay önce TIR operasyonlarını ima ederek örgüte şifreli mesajlar verdiği bilgisi yer aldı.



MÄ°T TIR'larının durdurulmasıyla ilgili Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ä°rfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşısının darbe giriÅŸiminden 7 ay önce örgüt üyelerine verdiÄŸi ÅŸifreli mesajlar çözüldü.

'HESAP SORULACAK' TEHDÄ°DÄ°

14 Aralık 2015'te 'herkul' adlı internet sitesinde, Fetullah Gülen'in "Ä°badetlerin ihmali ve savaÅŸ endiÅŸesi" adlı bir konuÅŸması yayımlandı. Gülen konuÅŸmasında Suriye'de kullanılan kimyasal gazlardan bahsettikten sonra, "Bu meselenin cephaneciliÄŸini elinde tutanlar da belli, mücrimler de belli. Yakın bir tarihte onlar da ortaya çıkacak ve uluslararası muhakemelerde hesabı sorulacak bunların" ÅŸeklinde ifadeler kullanıyordu. Ä°ddianamede, Gülen'in bu konuÅŸmayla durdurulan MÄ°T TIR'larını kastederek, örgüte bunun uluslararası mahkemelerde hesabının sorulacağı mesajını verdiÄŸine dikkat çekti. Darbe giriÅŸiminden 7 ay önce yapılan bu konuÅŸmayla Gülen'in, TIR'ların durdurulmasındaki gerçek amacını ortaya koyduÄŸu da belirtildi. Ä°ddianamede ayrıca Gülen, 'Arabistanlı Lawrence' olarak bilinen ünlü casus Thomas Edward Lawrence ve HaÅŸhaÅŸi örgütünün lideri Hasan Sabbah'a benzetildi. Gülen'in bu 2 isim gibi üyelerine özel eÄŸitim vererek onları mankurta dönüştürdüğüne iÅŸaret edildi.

Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.